Generalens veje og vildveje - 10 år i Danmarks Radio 

Gyldendal, ISBN- 978-87-02-05228-2, 269 sider

I marts 2007 udkom bogen om mine 10 år i Danmarks Radio. Den voldsomme foromtale i ugen forinden er kommet noget bag på mig. En enkelt mail, som kulturministeren sendte til DR’s bestyrelsesformand i marts 2003 er årsagen til al opstandelsen. Det har rejst en vigtig debat om DR’s redaktionelle uafhængighed af regering og folketing. Men den er næsten kommet til at skygge for resten af historien, som – synes jeg – rummer andre, lige så vigtige spørgsmål og dilemmaer. På denne side har jeg derfor gengivet bogens indholdsfortegnelse med nogle korte stikord om kapitlernes indhold. 
-----------------

general_til_hest_01.png

Se omtale af bogen:  
Journalisten 7. marts 2007: >> Klik 
Avisen.dk 22. marts 2007: >> Klik
Politiken den 23. marts 2007: >> Klik
Stig Jarvad i Kommunikationsforum 29. marts 2007: >> Klik
Magasinet Lederne 8. august 2007: >> Klik
Jyllandsposten 5. december 2007: >> Klik
Samson 3. juli 2007: >> Klik
Væksthus for ledelse: >> Klik
Dansk Kommunikationsforening 4. februar 2008: >> Klik
Niels Lillelund på bog.guide.dk 16, marts 2007: >> Klik
 

Foredrag om ti år i DR, klik her.
----------------- 
Bogens Indhold 
Forord:   

Da bestyrelsesformanden ringede op og ønskede mig til lykke – og satte det hele i gang.
Da den gamle monopolist blev vækket  
Hvordan det var at dumpe ned i et DR, som i 1994 først lige var begyndt at forstå, hvad monopolbruddet (og TV2’s fremkomst) betød. 
De første 100 dages dilemma 
Hvor skulle jeg tage fat på forandringsprocessen? Om Nisse-bandens arbejde i sommeren 1994, den ”store plan” og det revolutionerende ”konceptskifte” for hele DR’s programvirksomhed.
Lytterne og seerne fik magten
Hvordan konkurrencen og lytternes og seernes nye ”magt” fik DR til at vende op og nedpå alt. Om arbejdet med DR2 og radiokanalerne – og nødvendigheden at lave DR helt om.
En fødsel med tang
Da jeg opdagede, at der ingen ting skete. Den særlige DR-kultur med de mange fyrstedømmer og den ensomme kejser. Om McKinsey’s arbejde i DR og afskedigelserne og den begyndende modstand.
Opgøret med den byzantinske organisation  
Det blev nødvendigt at lave hele DR’s organisation og ledelsessystem om. Magtkampeni topledelsen, nye direktører, chefredaktionerne og dannelsen af DR Ung og DR Nyheder.
Overtræk på kassekreditten 
Da magtkampen for alvor satte ind og var ved at blæse mig af pinden. Om de mange konflikter og hvordan jeg oplevede al den interne modstand og eksterne kritik.
På en bar pløjemark helt ude på Amager  
Historien bag beslutningen og hvordan DR Byen i Ørestad blev igangsat. Europas bedste mediehus og Nouvel’s koncerthus. Bekymringerne for bygge-budgettet.
Managere og journalister
Om sammenstødene mellem min managementkultur og DR’s mange faglige kulturer, fra kunstnere med stort K til industriarbejdere.
Fik de stene for brød?
Var der rimelighed i kritikken mod DR for populistisk jagt efter at maksimere seertallene? Om kvantitet og kvalitet, det ”kulturelle parnas” og nogle spektakulære sager.
Den krympende armslængde
Forholdet til regering og folketing. Den snigende detailregulering, kulturkampen og den genoptagne jagt på de røde.
Bestyrelsen i kærlighed og krig
Arven fra Radiorådet. Bestyrelsens vanskelighed ved at finde balancen, de direkte indblandinger i programvirksomheden frem mod bestyrelsens ”nedsmeltning” i 2004.
Slutspil
Det langtrukne slutspil og formandens stigende utålmodighed med at komme af med mig.
Efterskrift.  
Tråden fra forordet tages op: Hvorfor påtage sig topchefjob? – og hvordan var det at blive smidt af hesten?